Treceți la conținutul principal

Dinamo Bucuresti in deceniul 5. Istoria clubului - film documentar

Sezonul 1948-49 este primul sezon pentru Dinamo Bucureşti în campionatul naţional de fotbal. Echipa proaspăt înfiinţată si promovata direct in Prima Liga joacă sub denumirea Dinamo A. Este adus pentru postul de antrenor principal Coloman Braun-Bogdan, fost selecţioner al naţionalei, iar din lotul de jucători fac parte între alţii Angelo Niculescu, fost jucător la FC Craiova şi Carmen Bucureşti, care avea să-şi încheie cariera la finalul sezonului, sau Titus Ozon.




Dinamo avea să încheie pe locul 8, cu 28 de puncte.

In primul sezon in Cupa Romaniei, echipa a fost eliminata dupa primul meci:


16-imi4 septembrie 1949Dinamo Bucuresti-Arsenal Sibiu

Echipa standard a primului sezon de la infiintare:

Petre Ivan (Gheorghe Lăzăreanu) - Florian Ambru, Caius Novac (Cornel Simionescu) - Dumitru Ignat, Angelo Niculescu (Gheorghe Teodorescu), Ion Şiclovan - Iuliu Farkaş, Titus Ozon, Carol Bartha (Marin Apostol), Jack Moisescu, Vasile Naciu (Alexandru Petculescu

In 1950

Sezonul 1950 este al doilea sezon pentru FC Dinamo Bucureşti în campionatul naţional de fotbal, Divizia A. Din schimbarea sistemului divizionar în formatul primăvară-toamnă, între campionatele 1948-1949 şi 1950, Dinamo a participat la Cupa de toamnă. Bucureştenii au fost repartizaţi în Seria a V-a, pe care au şi câştigat-o, obţinând 8 victorii, un egal şi având o singură înfrângere, pe teren propriu cu CFR Bucureşti.

Dinamo a încheiat campionatul pe locul 8, cu 21 de puncte şi golaveraj negativ 40-45. Constantin Popescu s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul golgheterilor, cu 14 goluri marcate.

In Cupa ROmaniei, Dinamo ajungea in sferturi.

IN DECENIUL 5 DINAMO NU A AVUT NICIUN MECI OFICIAL INTERNATIONAL.

 

ECHIPA:

Formaţia standard: Petre Ivan - Florian Ambru, Caius Novac - Gheorghe Băcuţ, Constantin Marinescu, Angelo Niculescu (Ion Şiclovan) - Nicolae Voinescu (Iuliu Farkaş), Carol Bartha, Titus Ozon, Nicolae Dumitru, Constantin Popescu (Vasile Naciu).

 

TRANSFERURI:

Pentru startul sezonului 1950, Dinamo a făcut câteva transferuri, venind Gheorghe Băcuţ (UTA), Constantin Marinescu (Jiul Petroşani), Nicolae Nicuşor Dumitru, Nicolae Voinescu şi Constantin "Titi" Popescu (toţi Metalul Bucureşti), plus antrenorul Iuliu Baratky. În schimb, Simionescu a fost transferat la Locomotiva Bucureşti, iar Farkaş la Partizanul Petroşani.






Comentarii

Siteuri utile

Postări populare de pe acest blog

Dinamo București în perioada decăderii sale (2007-2023)

 După 2007 Dinamo n-a mai luat niciun titlu și a avut, în general, rezultate mediocre, când nu au fost dezastruoase. Valoarea lotului s-a prăbușit după 2009. În 2022 valoarea lotului a scăzut sub 10% din valoarea lotului din 2008 Dinamo București este un club de fotbal profesionist românesc cu sediul în București. În perioada 2008-2023, Dinamo București a avut multe suișuri și coborâșuri. În sezonul 2019-2020 au terminat pe locul 7 în Liga I, în timp ce în sezonul 2020-2021 au retrogradat în Liga II, unde au stat un sezon. După promovare, în sezonul 2023-24 au avut un start foarte prost, fiind pe poziția penultimă la jumătatea campionatului (turul complet și prima parte a returului, înaintea rundei play-out). Istoria clubului Dinamo București este un club de fotbal profesionist din București, România, care joacă în Liga I. Clubul a fost fondat în 1948 de către Ministerul Afacerilor Interne și este cunoscut pentru tradiția sa de succes, fiind cel mai titrat club din România, cu 26 d...

Cele mai frumoase goluri românești în competițiile internaționale

 Montaj realizat de BR7 https://www.youtube.com/watch?v=JxMFcCkPHtw TOP 20 Goluri Romanesti Aproape incredibile Între marcatori: Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Chivu, Stanciu, Coman, Chiricheș, Nicolae Dică, Cosmin Contra, Pintilii, Prodan, Daniel Niculae, Claudiu Niculescu Claugol, Tănase, Ianis Hagi