Treceți la conținutul principal

Romania in Cupele Europene. Perspective 2011, 2012, 2013 si 2014

Romania a beneficiat timp de trei ani de parcursul exclent realizat de Steaua si Rapid in Cupa Uefa, cele doua echipe romanesti jucand impreuna un sfert de finala, iar Steaua oprindu-se doar in semifinale. In acelasi timp, Dinamo reusea sa treaca de grupele Ligii Europa iar doua echipe reuseau finale in defuncta Cupa Intertoto. Punctele acumulate in acea perioada au facut ca timp de trei ani campioana Romaniei sa se califice direct in grupele Ligii Campionilor si sa fim reprezentati cu 5-6 echipe in cupele europene.

Sezonul 2011-2012, pentru care s-a calificat Otelul Galati, este ultimul in care campiona Romaniei se califica direct in grupele Ligii campionilor. Datorita rezultatelor proste si foarte proaste realizate in ultimii ani, Romania va pierde locul 8 in clasamentul intercluburi pe tari si inclusiv bogata reprezentare la nivel european. Pentru anul viitor, Romania este deja clasata pe locul 14 si nu mai poate schimba nimic. Asta inseamna ca in sezonul 2012-2013 atat campioana, cat si vicecampioana vor juca tururi eliminatorii pentru accesul in grupe, iar in Liga Europa vom fi reprezentati doar de trei echipe, intre acestea numarandu-se si castigatoarea Cupei.



video: semifinala UEFA dintre Steaua și Rapid, singura disputată de două echipe românești
Si mai rau stau lucrurile pentru sezonul urmator: Romania s-ar clasa pe locul 22 intercluburi, care ar face ca echipa campioana sa joace trei runde de calificari inaintea grupelor Ligii campionilor, iar vicecampioana ar juca in Liga Campionilor alaturi de castigatoarea cupei Romaniei si echipa clasata pe 3. Pentru a evita aceasta varianta, echipele romanesti trebuie realizeze in sezonul 2011-2012 de trei ori mai multe puncte ca acum un an si dublul punctelor de acum doi ani (minim o medie de 10 puncte pe echipa).

In lipsa unor rezultate extraordinare in acest sezon care va incepe, Romania ar urma sa ramana pana in 2015 in jurul locului 20, ceea ce ar insemna 3, maxim 4 echipe in cupele europene, toate avand de trecut 2-4 tururi preliminare.

vezi si articolele despre sezoanele 2005, 2006, 2007 si performantele echipelor romanesti in cupele europene


Comentarii

Siteuri utile

Postări populare de pe acest blog

Dinamo București în perioada decăderii sale (2007-2023)

 După 2007 Dinamo n-a mai luat niciun titlu și a avut, în general, rezultate mediocre, când nu au fost dezastruoase. Valoarea lotului s-a prăbușit după 2009. În 2022 valoarea lotului a scăzut sub 10% din valoarea lotului din 2008 Dinamo București este un club de fotbal profesionist românesc cu sediul în București. În perioada 2008-2023, Dinamo București a avut multe suișuri și coborâșuri. În sezonul 2019-2020 au terminat pe locul 7 în Liga I, în timp ce în sezonul 2020-2021 au retrogradat în Liga II, unde au stat un sezon. După promovare, în sezonul 2023-24 au avut un start foarte prost, fiind pe poziția penultimă la jumătatea campionatului (turul complet și prima parte a returului, înaintea rundei play-out). Istoria clubului Dinamo București este un club de fotbal profesionist din București, România, care joacă în Liga I. Clubul a fost fondat în 1948 de către Ministerul Afacerilor Interne și este cunoscut pentru tradiția sa de succes, fiind cel mai titrat club din România, cu 26 d...

Cele mai frumoase goluri românești în competițiile internaționale

 Montaj realizat de BR7 https://www.youtube.com/watch?v=JxMFcCkPHtw TOP 20 Goluri Romanesti Aproape incredibile Între marcatori: Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Chivu, Stanciu, Coman, Chiricheș, Nicolae Dică, Cosmin Contra, Pintilii, Prodan, Daniel Niculae, Claudiu Niculescu Claugol, Tănase, Ianis Hagi